søndag 18. januar 2009

I Katesh

På turen til Tanzania var vi to netter i Katesh. Kristoffer, Gunn Helen, Ingunn og jeg var sammen med tante Marit og onkel Leif Thingbø. Vi fikk være med på det praktiske arbeidet blandt datogafolket. Datogafolket er seminomader, så de har vært vanskelige å nå, men etter hvert har de begynt å bosette seg permanent.

Herr og fru Thingbø med kveldsmaten, ris og te.

Begge kveldene i Katesh var vi ute i bushen og viste film. Vi hadde ikke med oss mat, så vi levde på den maten vi fikk av afrikanerne. Onsdagen fikk vi fire måltid mellom klokken åtte og halv tolv, da var vi godt mette! Det å oppleve en så enorm gjestfrihet hos afrikanerne gjorde sterkt inntrykk. Vi fikk ikke lov å gå forbi hjemmet deres uten å komme innom å få litt mat.

Utsikten over Katesh by. Begge kveldene vi var ute, måtte vi kjøre mellom en og tre timer innover mot fjellene i bakgrunnen.

Vi ankom Balangdalalo tirsdags kveld og ble servert brus. Før vi skulle drikke brusen, ba de for den. Afrikanerne er veldig flinke til å be for alt. Det er utrolig sterkt å oppleve dette i praksis. Gud er en veldig viktig del av deres hverdag, og derfor tar de Han med i alt.Vi viste film i Balangdalalo for over tusen mennesker, og de fulgte nysjerrig med.

På onsdag kjørte vi videre til Gurimba. Vi kjørte til en tomt som kirken hadde kjøpt, som Leif skulle måle opp. Mens vi stod der og ventet, så samlet det seg en del folk rundt oss (populært med hvitinger...). Når Leif kom tilbake var det samlet ganske mange. Noen hadde vitnesbyrd, vi sang en norsk barnesang, og til slutt så ba vi ilag. Fantastisk å bare kunne samles masse mennesker som ikke kjenner hverandre til et uhøytidelig møte.

Samlingen under treet.

"For hvor to eller tre er samlet i mitt navn,
der er jeg midt iblant dem."

Matt 18:20

1 kommentar:

Helene sa...

Hei du! Kjempekjekt me ein skikkelige oppdatering!!! Kjekt å få et lide glimt i alt du oppleve =)Ha ein go dag =) *klem*